Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Oktay Usta Pasta Tarifleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri

Ev Usulü İskender

Posted by melek24 Şubat 27, 2011

Ev Usulü İskender, Ev Usulü İskender nasıl yapılır, Ev Usulü İskender yapılışı, oktay usta, oktay usta Ev Usulü İskender, yemek tarifleri

Ev Usulü İskender

Ev Usulü İskender


Malzeme :
750 gr kuzu eti
4 yeşil biber
2 domates
1 kase yoğurt
Sosu için:
1.5 çorba k. salça
1 çorba k. sıvıyağ
1 tatlı k. kekik
tuz, karabiber
su
1 çorba k. tereyağı
Pidesi için:
4 su b. un
1 p. kuru maya
tuz, su
Hazırlanışı :
İlk önce pidesini hazırlayın.Pidesi için karıştırma kabına 4 su bardağu unu alın.Üzerine 1 paket kuru maya ,tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın.Bezeleri elinizle açın ve tırnak pidesi şeklini verin.Fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Etleri yüksek ısıda tavada pişirin.Pişen etleri ince olarak kesin.Pideler piştikten sonra küp olarak kesin.Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.Üzerine 1 kase yoğurdu ilave edin.
İskenderin sosu için tavaya salçayı,sıvıyağ,kekik,tuz,karabiber ve su ile bir sos elde edin.Servis tabağındaki yoğurdun üzerine sostan bir miktar dökün.Üzerine kesilmiş etleri alın.Tavada biberleri ve domatesleri soteleyin.Etlerin üzerine domates ve biberi ilave edin.Üzerine tekrar sostan dökün.Üzerine eritilmiş tereyağını dökün.

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: