Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Oktay Usta Pasta Tarifleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri

Balkabaklı Börek

Yazar melek24 Mart 11, 2011

Balkabaklı Börek , Balkabaklı Börek nasıl yapılır, Balkabaklı Börek yapılışı, oktay usta, oktay usta Balkabaklı Börek , yemek tarifleri

Balkabaklı Börek

Balkabaklı Börek

Malzemeler :
3 yufka
1 kg balkabağı
1 su b. ceviz
1 su b. tozşeker
1 çay k. tarçın
1 yumurta
sıvıyağ
Hazırlanışı :
ilk olarak balkabağı rendelenir tencereye alınır üzerine tozşeker ilave edilerek pişirilir. 1 yufka ikiye ayrılarak tezgaha yayılır.üzerine sıvıyağ gezdirilir.daha sonra ceviz ve pişen balkabakları yufkanın üzerine yayılır.tarçın da ilave edilerek gül
böreği şeklinde sarılır.üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye alınır.her yufka için aynı işlem gerçekleştirilir.gül böreği şeklinde hazırlanan balkabaklı börekler fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: