Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Oktay Usta Pasta Tarifleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri

Acukalı Poğaça

Yazar melek24 Mart 13, 2011

Acukalı Poğaça , Acukalı Poğaça nasıl yapılır, Acukalı Poğaça yapılışı, oktay usta, oktay usta Acukalı Poğaça , yemek tarifleri

Acukalı Poğaça

Acukalı Poğaça

Malzemeler :
4 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Tuz
1 Çay B. Süt
2 Yumurta
2 Çorba K. Yumuşak Margarin
Alabildiği Kadar Ilık Su
İç Harcı İçin:
100 Gr. Beyaz Peynir
1 Su B. Ceviz
3 Çorba K. Biber Püresi
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı koyun. Elinizle harmanlayın. Ortasına sütü dökün, ardından yumurtaları kırın; birinin sarısını üzeri için ayırın. Yumuşak margarini de ekleyip elinizle yoğurun. Yeteri kadar ılık su ilave edin. İyice yoğurduktan sonra 11 bezeye bölün.

İç harcı için; beyaz peyniri, cevizi, biber püresini, salçaları ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin. Bezeleri elinizle küçük halde açın. Ortalarına iç harcı paylaştırın. Hamurun kenarlarını harcın üzerinde toplayarak kapatın.

Elinizde tekrar yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımını sürün. Birer tane ceviz içi koyarak süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: