Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Oktay Usta Pasta Tarifleri

Oktay Usta Pasta Tarifleri

İzmir Köftesi Tarifi

Posted by yemek tarifleri oktay usta Kasım 16, 2011

Yeni bir izmir köfte tarifi daha. harika izmir köfte için tıklayın: İzmir Köfte

 

İzmirin yöresel yemeklerinden olan izmir köftesi tarifi bugün tarifimizin konusunu oluşturmaktadır. yöresel yemek tarifleri izmir yöresi tarifi olan İzmir Köftesi Nasıl yapılır. işte İzmir Köftesi yapılışı ve gerekli malzemeleri
izmir köftesi
izmir köftesinin yapılışını blogcu arkadaşımız emelin mutfağından aldık. nefis görünüyor. ben de izmir köftesini gerçekten çok seviyorum.

http://emelinmutfagi.blogcu.com

İzmir Köftesi Tarifi için gerekli malzemeler:

KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
– 500 gr. kıyma,
– 1 su bardağı kurutulup robottan çekilmiş ekmek içi,
– yarım demet maydanoz (ince kıyılmış),
– 2 tane orta boy soğan (rendelenmiş),
– 2 diş sarımsak,
– 1 çay kaşığı karabiber,
– 1 çay kaşığı pul biber,
– tuz,
– Kıvamı bulması için 1 kahve fincanı kadar su,

DİĞER MALZEMELER:
– 3 orta boy patates,
– 2 tane domates,
– 2 tane dolmalik biber,
– 2 kaşık domates salçası,
– 1 tatlı kaşığı kekik (üzerine serpmek için),
– yereri kadar sıvı yağ,
– tuz
izmir köfte
İzmir köftesi yapılışı:
Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Bir kaba diğer köftelik malzemeleride koydukdan sonra az su yardımı ile kıvamlı bir köfte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp resimdeki gibi parmak parmak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan patatesleri soyup yıkayıp kurulayın. Elma dilimi şeklinde kesin ve bol sıvı yağda yarı kıvamda kızartın.

izmir köftesi nasıl yapılır
Kızaran patatesleri uygun bir tepsiye alıp üzerine hafif tuz serpin. Daha sonra hazırladığınız köfteleri teflon tavada az yağda yarı kıvamda kızartın. Kızaran köfteleride patateslerin üzerine döşeyin. Üzerine elma dilimi domatesleri ve biberleri koyun. 2 kaşık salçayı köfteleri kızarttığınız tavada az yağda kokusu çıkana kadar çevirin. Üzerine 3 su bardağı kadar sıcak suyu koyup tıkırdamaya başlayınca ocaktan alın ve köftelerin üzerine dökün. Fırına sürmeden önce üzerine kekik serpin ve 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Tepsinin üzerini yağlı kağıt yada aleminyum folya ile kapatırsanız üzerindeki domatesler ve biber yanmamış olur. Ayrıca buharlaşma nedeni ile kekik yemeğinizin içine kadar işler bu sayede lezzetine lezzet katmış olursunuz:)

izmir köfte tarifimizi beğeneceğinizi umarak Afiyet olsun diyorum Harika bir izmir köftesi daha tıklayın İzmir Köfte

About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: