Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Biber Dolması

Malzemeler :
1 kg dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
3 adet soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı dolmalık üzüm
Tuz, karabiber, nane, tarçın

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
yemeğinin hazırlanışı:
Bir kaba her biber için 1 yemek kaşığı pirinç koyun ve 1 saat önceden ıslatın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun ve blendırdan geçirilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince dolmalık üzümleri ekleyin. Pirinci ve baharatları ekleyip biraz kavurun. Daha sonra yarım çay bardağı kadar su ekleyip demlendirin. Dolmalık biberleri yıkayın ve temizleyin. Güzelce pişebilmeleri için biberlerin altını bıçakla birkaç kere delin. Hazırlamış olduğunuz içle biberleri doldurun ve tencereye dizin. Üzerine bir miktar su ekleyin. Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte ağır ağır pişirin

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s