Zeytinyağlı Kırmızıbiber Dolması

Zeytinyağlı Kırmızıbiber Dolması

Malzemeler

Biber Dolması

1 kilo kırmızıbiber (veya yeşilbiber)
2 su bardağı pirinç
2-3 adet kuru soğan
2-3 adet domates
Taze nane, maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı

Biberleri yıkayıp sap kısımlarından bastırarak, çekirdeklerini çıkartın.

Maydanoz ve naneyi incecik kıyın, soğanları rendeleyin veya yemeklik doğrayın

Domatesleri rendeleyin

Pirinçleri ayıklayıp iyice yıkayın, suyunu süz

dükten sonra geniş bir kaba alın. Üzerine rendelediğiniz

soğanları, domatesleri, kıydığınız yeşillikleri, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın

Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun(biberlerin üzerinde biraz boşluk kalsın)

Domateslerden küçük dilimler kesip üzerine kapak yapın.

Sonra biberleri tencereye sıralayın. üzerine bir- iki

kaşık z.yağ, tuz ve yarısını geçecek kadar su koyup,pirinçler pişip suyunu çekene kadar pişirin.

İç harcını kavurarak da yapabilirsiniz, kuru soğanı yemeklik doğrayın, bol zeytinyağında kavurun. Üzerine domates rendesi ilave edin, domatesler suyunu çekince pirinçleri ilave edin. Biraz daha kavurup ocağın altını kapatın, en son incecik kıydığınız yeşillikleri, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s