Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Börek

Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Börek, Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Böreknasıl yapılır, Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Börekyapılışı, oktay usta, oktay usta Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Börek, yemek tarifleri Yaprak Sarma

Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Börek
Haşhaşlı Çifte Peynirli Sarma Börek

Malzemeler :
1 yumurta
Yarım çay b.sıvıyağ
1 çorba k.tereyağı
1 çay k.karbonat
Aldığı kadar un
İç harcı için:
beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Yeşil soğan
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Haşhaş
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına yarım çay bardağı sıvıyağ,1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.Üzerine 1 kase yoğurt,1 çay kaşığı karbonat ilave edin.Üzerine Üzerine yaklaşık 8 çorba kaşığı un ilave edin.Hamurun kıvamını kulak memesi kıvamında olmalıdır.Hamuru merdane ile açın.Üçgen şeklinde hamurlar kesin.İç harcı için maydanoz ve yeşil soğanı ince olarak kesin.
Bir karıştırma kabına maydanozu ve yeşil soğan yaprakarını ilave edin.Üzerine beyaz peynir ve kaşar peyniri ilave edip iç harcı karıştırın.Üçge şeklinde kestiğiniz hamurların içine peynrili iç harçtan ilave edin.Hamuru rulo şeklinde sarın.Daha sonra hamuru a şekline getirin.Fırın tepsisini sıvıyap sürün.Börekleri fırın tepsisine dizin.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.Yumurta sarısının üzerine haşhaş ilave edin.Böreği önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s