Peynirli Sarma Börek

Peynirli Sarma Börek, Peynirli Sarma Böreknasıl yapılır, Peynirli Sarma Börekyapılışı, oktay usta, oktay usta Peynirli Sarma Börek, yemek tarifleri Yaprak Sarma

Peynirli Sarma Börek
Peynirli Sarma Börek

Malzeme :
Hamuru için:
yarım kg un
150 gr tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta
ılık su
tuz
İç harcı için:
200 gr karışık peynir
Açmak için:
nişasta

Hazırlanışı :
Önce unu karıştırma kabına alın. içine sıvıyağı yumurtayı,ılık su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 16 bezeye bölün. hamur dinlendikten sonra bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar ince açın. tereyağını eritip dörtte birini hamura sürün. daha sonra peynirleri karıştırıp yine dörtte birini serpin. daha sonra rulo yapıp tepsinin ortasından başlayarak rulo yapın. diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. üzerine bir yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. dilimleyerek ılık servis yapın. baklava hamuru gibi çıtır çıtır bir börek..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s