Külbastılı Yaprak Sarma

Külbastılı Yaprak Sarma, Külbastılı Yaprak Sarma tarifi, resimli Külbastılı Yaprak Sarma, oktay usta, oktay usta Külbastılı Yaprak Sarma tarifi, Külbastılı Yaprak Sarma nasıl yapılır, Külbastılı Yaprak Sarma yapılışı, emine beder, ümit usta, elif korkmazel, oktay ustam, portakal ağacı, portakal ağacı Külbastılı Yaprak Sarma tarifi, oktayustam.com Külbastılı Yaprak Sarma tarifi, yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, oktay usta et yemekleri Yaprak Sarma

Külbastılı Yaprak Sarma
Külbastılı Yaprak Sarma

Malzemeler :

* 400 gr Külbastılık et
* Sarması İçin:
Asma Yaprağı
1 Su B. Pirinç
3 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
1 Domates
Dereotu
Maydanoz
Taze Nane
Tuz,Karabiber
Yenibahar
Zeytinyağı
Su

Hazırlanışı

Pirinci ıslayın. Soğanları doğrayın. Domatesi rendeleyin. Hepsini karıştırma kabına alın. Salçaları ekleyin. Dereotunu, naneyi, maydanozu doğrayın ve karıştırma kabına ilave edin. Baharatlarını ve zeytinyağını da döküp karıştırın.

Yaprakların içine harçtan koyup incecik sarın. Etleri yağda 5 dakika kadar çevirerek pişirin. Ayrı bir tencerenin dibine etleri yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. Zeytinyağını dökün. Dolmaların üstünü servis tabağıyla kapatın.

Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişince tence-reyi, büyükçe bir servis tabağına ters çevirin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s