Muhallebili Sarma Tart

Muhallebili Sarma Tart , Muhallebili Sarma Tart nasıl yapılır, Muhallebili Sarma Tart yapılışı, oktay usta, oktay usta Muhallebili Sarma Tart , yemek tarifleri Yaprak Sarma

Muhallebili Sarma Tart
Muhallebili Sarma Tart

Malzemeler :
150 gr. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. toz şeker
1 çay b. yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kreması için:
4 su b. süt
2 çorba k. un
2 çorba k. pirinç unu
1 su b. toz şeker
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yeşil fıstık

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 150 gr.tereyağını alın.Üzerine 1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurta kırın.İlk olarak karıştırın.Daha sonra üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve üzerine un ilave edip Tart hamurunu yoğurun.Tart hamurunu merdane ile kurşun kalem inceliğinde açın.Muhallebisi için tencereye 4 su bardağı sütü alın.
Sütün üzerine 2 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı pirinç unu,1 su bardağı toz şeker ve 1adet yumurta sarısı ilave edip kremayı pişirin.Tart hamurunu uç kısmına krema sıkın.Daha sonra tart hamurunu 1 yada2 kez atlatıp rulo yapın ve 4 parçaya kesin.Bu şekilde sarma tartı hazırlayın.Hepsi bittikten sonra fırın tepsisine dizin.Daha sonra tepsiyi derin dondurucuda 10 dakika bekletin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Fırından çıkan tartların üzerine pudra şekeri vev toz yeşil fıstık serpip servis edin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s