Muskalı Pazı Sarması

Muskalı Pazı Sarması, Muskalı Pazı Sarması tarifi, Muskalı Pazı Sarması nasıl yapılır, Muskalı Pazı Sarması yapılışı, Muskalı Pazı Sarması tarifleri, oktay usta Muskalı Pazı Sarması, oktay usta, portakal ağacı, elif korkmazel, ümit usta, emine beder, resimli Muskalı Pazı Sarması tarifi, yemek tarifleri, et yemekleri, oktay ustam, elif korkmazel yemek tarifleri, ümit usta yemek tarifleri, portakal ağacı yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, tarifi yemek Yaprak Sarma

Muskalı Pazı Sarması
Muskalı Pazı Sarması

Malzemeler :

* 2 demet pazı
* 1 su b. bulgur
* 2 çorba k. pirinç
* 2 soğan
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 çorba k. biber salçası
* 2 çorba k. reyhan
* 1 tutam maydanoz
* 1 tutam dere otu
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* su

Üzeri için:

* Sarımsaklı yoğurt
* 1 çorba k. tereyağı
* toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

Soğanları çok ince kıyım yapıyoruz yıkanmış pirinç ve bulgurun içine hazırladığımız reyhanı domates ve biber salçasını ilave ediyoruz, doğranmış maydanoz ve dereotunu doğranmış soğanı da ilave edip üzerine bir miktar sıvı yağ tuz ve karabiber ilave ederek iç harcı hazır hale getiriyoruz.Sıcak suya batırıp çıkardığımız pazıların içine harçtan koyarak muska şeklinde sarıyoruz. muska şeklini vererek tencereye yerleştiriyor üzerine su ve yağ ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s