Tavuklu Enginar

Tavuklu Enginar, Tavuklu Enginar tarifi, Tavuklu Enginar nasıl yapılır, Tavuklu Enginar yapılışı, Tavuklu Enginar tarifleri, oktay usta Tavuklu Enginar, oktay usta, portakal ağacı, elif korkmazel, ümit usta, emine beder, resimli Tavuklu Enginar tarifi, yemek tarifleri, et yemekleri, oktay ustam, elif korkmazel yemek tarifleri, ümit usta yemek tarifleri, portakal ağacı yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, tarifi yemek

Tavuklu Enginar
Tavuklu Enginar

Malzemeler :

* 6 adet enginar
1 tavuk göğsü
2 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba k.un
1.5 su b.süt
Tuz,karabiber
Sıvıyağ
* Üzeri için:
kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Enginarların içini boşalttıktan sonra kabukları ile beraber tencerenin altına dizin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.

Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayarak sıvıyağda kavurun. Biraz kavrulunca üzerine küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra yarı kıvamda pişirin. Pişince üzerine unu dökün. Birkaç kere çevirdikten sonra üzerine soğuk sütten dökerek bir taşım kaynatın.

Enginarları fırın tepsisine dizin. İçine ve kenarlarına pişirdiğiniz sudan dökün. Daha sonra tavuklu iç harcı içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırına verin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s