Akçaabat Köftesi Tarifi

Akçaabat Köftesi Tarifi

Akcaabat köftesi Nedir, Nasıl Yapılır? Akcaabat köftesi:
akcaabat koftesi tarifi Akçaabat Köftesi Tarifi

Akçaabat köftesinin lezzeti kesim yapılan hayvanın etinde gizlidir, Akçaabat yöresinde kasaplar özel olarak beslenen besi hayvanları olan dana ve öküzlerin ön butlarından aldıkları bir miktar et ile bir miktar kaburga (döş) etini böbrek yağı yada işkembe yağını birbirine harmanlayarak kıyma makinasına atarak kıydırırlar
Kıyma hazırlandıktan sonra sarmısak ve trabzon ekmeği gibi sık dokulu ekmek içi ile tekrar kıymaya devam ederler. Böylece et köfte harcı ile tam harmanlanıp iyice iç içe girecektir. Bu da köftemize lezzetini verecektir.
Biraz meşaggatli bir tarif gibi görünse de mükemmel bir köfte tarifidir.

Akçaabat Köftesi İçin Gerekli Malzemeler:

1- Bir kilogram Akçaabat Köftesi Kıyması.

Kıymamız için ideal Oranlar: (Yediyüz gram dana ön but eti kıyması,  ikiyüz gram döş kıyması,  Yüz gram işkembe yada böbrek yağı, altı diş sarmısak, dört dilim trabzon ekmeği içi,)
2- Bir adet domates,
3- Dört dilim Trabzon Ekmeği,
4- Bir miktar böbrek yağı,
5- Dört adet sivri biber,
6- Ve tuz.

Devamı: Akçaabat Köftesi Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s